11 July 2016

SHRMZB : Eid 2016

Salam and hi all,

Firstly, I'd like to wish 'SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI' to all of us (muslims). Sorry for the late wish, macam biasalah amik masa sikit nak makan ketupat, rendang, segala jenis kuih-muih, photoshoot raya macam retis, pastu baru teringat kat blog.huhu. Harini dah masuk Raya ke-Enam, tapi chill okay guys. Raya kan sebulan gitu.

Nak mintak maaf sangat-sangat kalau ada buat korang terasa/terkecil hati sepanjang aku berblogging. Maklumlah, manusia tak lari dari kesilapan. Maafkanlah aku pleaseee

Back to our cerita hari raya. Tahun ni kita #Teamrayaselangor jelah nampaknya. Back to kampung (in selangor) on the First Eid, and the went back to our home, since my relatives from my mom's side from Johor beraya di rumah aku. Seronok dapat jumpa relatives semua (jujur, sebab dapat duit raya). Rumah memang penuh dari petang sampai malam.

Alhamdulillah, thank you for all duit raya =). Yep I still got duit raya. Maybe because I look young? just kidding. My relatives memang bagi duit raya as long as ada status 'belum berkahwin' dan 'belum bekerja'.  I am soooo blessed for the duit raya since student macam aku ni memang perlukan sukakan duit. haha

Warna baju raya tahun ni : Turqoise !

belanja selfie sikit! @nurhaziqahhazy 

Menu on Hari Raya
Ketupat (aku yang anyam tau), burasak, Daging masak Dendeng, Ayam masak merah, Sup Tulang. 
Takde masak rendang sebab kitaorang tak berapa suka sangat makan rendang. huhu

Menu ni memang kitaorang masak for every Hari Raya. Few days before raya kitaorang adik beradik semua kena kerah tenaga untuk kupas bawang, gunting cili, potong itu, potong ini. Maklumlah, nak makan bukan sorang, jadi semua kena tolong.

So far, memang seronok la dapat gotong-royong masak untuk hari raya.

But do you know what is the best part of Hari Raya? Of course lah sebab all family members complete! Sejak semua siblings dah besar2 ni, cuti pun dah lain-lain. So, Hari raya jelah satu-satunya masa semua orang cuti (sebab takde yang dah kerja).

How about you guys? why do you think that Hari Raya is a bless?

p/s: jangan lupa bancuh air oren siap2 letak dalam peti ais. Satgi bebudak datang raya dah boleh terus tuang dalam cawan. (tips raya)

7 comments:

  1. Hari raya mmng best bila dpt kumpul ramai2 satu family besar camni. Rindunya syawal pertama haritu T__T

    ReplyDelete
  2. selamat hari raya aidilfitri

    raya ni xbalik kene keje

    adik2 pun blk kejap je

    last 2 week rayah dpt baru cuti panjang

    budoxesquire 

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya! Takpe, yang penting cuti panjang tu boleh balik kampung kan =)

      Delete
  3. teringinn nak rasa burasakkk,,
    untungnya still dpt duitt,saya tahun nii,,takdee dah,,hihi
    selamat hari rayaa !

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan awak! Selamat Hari Raya.
    Thanks sebab sudi singgah blog.
    Saya singgah dan follow :)

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. burasak tu lontong. heheee. yang nasi masak dalam daun pisan tu . sedap! sebab wangi

      Delete

hello.