27 June 2016

Ive been waiting

Salam and hi all,

Firstly, Tajuk memang takde kena mengena dengan post but its compulsory so I bantai jelah apa-apa. Thank you so much to all wishes on my previous post! <3 you guys are so lovelyh la i'm so touched (okay hazy stop buat drama maghrib please). But seriously, thanks a lot!

Raya is on its way. So far, takde lagi buat kuih-muih which is I dont know why the heck did i not start making any. Hahahaha. Based on previous Eid, patutnya sekarang ni paling kurang pun dah ada honey cornflakes dalam balang tau. Maybe effect from previous examination which is i am currently in a state where I-cant-seem-to-remember-anything and all I think about is sleeping. Serious masa lepas lexam tu asal baring je aku tido. huhuhu

Talking about previous examination week and exam papers, Its Super Duper Horrible! I've had 6 papers for 5 days. haaaaa. Rasa tak dia punya seksa tu macam mana? This may be the worst examination ever especially on Principle Of Chemistry. Look guys, I'm not even a chemistry student, why do they not even give us little formula or even values for constant? (rolling eyes). Sekarang ni sis redho je uolls. Whatever it is, Alhamdulillah juga aku dah habis paper awal, so raya ni takyah susah-susah nak study. Kita enjoy!


Next, its about #KLRAYAFEST by @moodrepublic ! Semalam sempat pergi berdua dengan mama (bank bergerak) hihi. There was soooo many people sampai nak jalan, tak nampak lantai. But luckily, aku pergi awal pagi, so takde la teruk sangat dia punya crowd. Cuma bila nak balik tu jelah seksa sikit. Aku pergi naik KTM je senang takde serabut nak cari-parking-redah-jammed.

Motif utama nak pergi klrayafest sebab nak beli Maream Blouse by Rayyan Haya' tapi end up blouse tu tinggal saiz S je. okay sis kecewa gila kot masa tu. Tapi kita beli jugaklah printed shawl dia sebab lawa. huhu. In the end, terjumpa blouse yang berkenan di hati by @theownfai. blouse sangat comfy and in pastel colour! Aku beli sampai dua weh. hahaha.


So here we go, tips kalau nak pergi festival:

1. Pakai kasut yang comfortable (aku pakai kasut sukan je)
2. Takyah pakai make up tebal-tebal (Sebab nanti cair)
3. Utamakan public transport (especially LRT, KTM dan monorel)
4. Poket yang penuh. (boleh saving dua tiga bulan sebelum gi shopping)

Hasil tangkapan. Baju aku dalam plastik jernih tu je

So again, see you guys on next post! ciao xoxo


p/s: please gimme some ideas untuk buat kuih raya kali ni >.< and list out apa yang korang nak tau tentang hazy (Can give me questions too).

10 comments:

  1. Hai hazy! I lagi lah dah lama tak buat kuih raya sebab semua balik rumah waktu nak dekat raya. Takda sapa boleh tolong mak...eh haritu dah pergi jugak ekspo baju raya by moodrepublik. Bestttttt hahah

    ReplyDelete
  2. Hahaha sama la habis exam terus lepak kot. Dekat seminggu bagun tidur bangun tidur. Alhamdulillah sekarang ni back to normal. XD

    Seronoknya shoping raya. Raya tahun ni semua kuih beli. huhu.

    Buat la kuih rempeyek. Serious sedap! Hee. Rempeyek kacang tanah bubuh ikan bilis. Confirm tak tetamu yang habiskan.. kita habiskan dulu. Hahaha.

    Yes. same goes to me. Memang syukur sangat sebab U miza buat final exam awal. Boleh cuti sakan. Kehkeh.

    Nak tahu hazy sekarang ni belajar kat mana and ambil course apa. Sebab dulu pernah baca hazy ni pandai add math ;)

    ReplyDelete
  3. Sama la kita pun tak buat biskut raya lagii..huhu..
    satu lagi tips, kalau nak gi moodrepublik, tolong la jangan bawak budak2 kecik.. rimas depa..hahaha...
    nanti pakai baju tu pose la gambar sikit kat blog ni kasi review gituu hehe

    ReplyDelete
  4. scya pun belum mula buat kuih raya sebab baru balik dari kampus jugak. baju raya pun tak beli lagi sobss~

    ReplyDelete
  5. all the best utk exam..fokus elok2..jgn pikir raya sgt..bila buat exam sungguh2 baru besh raya..gud luck once again

    ReplyDelete
  6. i went to bank negara recently. omg yaaa thera were lotssss of ppl and i was wondering "diorang ni tk penat ke" hohoho. I didnt buy anythg there, I was going to get headache, dem! so I went to Times Square and tak ramai org pun.

    for that qs. i want to know what are you doing now (studies/work/etc)

    ReplyDelete
  7. Hai hazy! Hari tu pun alia ada hajat nak pergi moodrepublik tp bila tgok ramai sgt smpai sesak terus tak jd dtg. Beli online aje huhu

    ReplyDelete
  8. KL raya fest mmng best sbb butik2 terkenal semua jual baju dgn harga murah. tpi nk kerumun sesak2 tu tak sanggup T___T

    ReplyDelete
  9. hazyyyy. rindu nya
    good luck result nanti
    tak suka pergi fest ke apa ke sebab rimas, ramai sangat orang
    btw selamat hari raya, maaf zahir batin

    ReplyDelete
  10. Nad tak pernah pergi fest fest camni hahahha sebab i will ended up buying nothing lol. Hahhaha i know myself ceh ceh. Eh em point number 4 tu yang paling penting sekali sebenarnya! Hhahah.

    ReplyDelete

hello.