28 September 2016

Hectic Life

Salam and hi all.

Sorry. I am currently in a state where I don't have time to blog or even my own life. Life is hectic, and I am still trying to adapt with that.

#prayforhazy




05 August 2016

Review: Volume Express Hypercurl Mascara

Salam and hi all,

Mascara is one of the makeup tools that helps to enhance the eyes. Some of us might have short lashes and we commonly used this mascara to darken, thicken and of course to lengthen the eyelashes.

I first discover the Volume Express Hypercurl Mascara by Maybelline through the ads on television. It claims to lock lashes at over 100-degrees for up to 24-hours. 4X the curl, 13X the volume and no curlers needed! I mean, how great is that! And of course, it is waterproof.

On last two weeks, I went to Watsons and Sasa just to look around without having the intentions to buy anything but unfortunately I saw this mascara on Sale. I have been eyeing the mascara for sooo long. How can I not buy this (cries). So I did bought this mascara on sale at RM 22.00/+ (can't remember the exact price) and the original price was RM27.00/+ .

So here we go.

Black bottle with the caps in purple. It is sooo damn attractive 

This is how it looks on the inside. The Curly brush that helps to curl your lashes.
What I really like about the mascara?

1. It really does add the volume to my lashes! 
2. It also curls my lashes without me using any curlers. 
3. It is just perfect as I don't really like to use eyeliners and applying this mascara is enough to enhance my eyes. 
4. It doesn't smudge all over my eyes because its waterproof.
5. The packaging is cute.
6. It doesn't feel heavy on my eyes.
7. Its affordable 


What I dont like about the mascara

1. Its a little bit clumpy (but I can fix it by using cotton buds).
2. The curl on the brush makes it hard for me to apply on my lower lashes.

google image

I'm going to rate this 4 out of 5.

See you in the next post. xoxo

01 August 2016

SHRMZB: Eid 2016 Part 3

Salam and hi all,

It's been a while since my last post. Well actually takdelah buzy mana pun. Just doing this and that, kemas rumah, masak dan hidup macam biasa. Major reason for not writing a new entry is because I tengah gila tengok drama korea. Yup, I memang suka drama korea tapi I bukan kpopers. haaa gitu. Oh well, I've been watching this 'Reply 1994' series since last week dan sekarang dah sampai episode 14. wuhuuu, tak sabar nak tengok sampai habis and get a life (penat uih lepak depan laptop).

Yes, this drama series is highly recommended *thumbs up*.

Other than that, nothing much. I went for the second raya trip with friends on last Saturday.(Raya kan sebulan)

Member since darjah tiga. sampai sekarang dok raya sama2 lagi. thank you gurls

We used to be all that comot but now semua dah besar and glamour macam mak datin *rolled eyes*


Next, I went to Watsons and Sasa last week and guess what. SALE ! Grabbed few items on the rack and having no regrets at all. And now I am officially broke

make-up brushes, mascara, compact powder, blusher, pure swiss water
Not in the picture, I've bought GoodVirtuesCo.'s Shampoo and conditioner. 

On the next post, I'll be writing reviews of some of these products. So which one do you want first? *smiles*



21 July 2016

SHRMZB : Eid 2016 Part2

Salam and hi all,

So today is the 16th day of Eid. Nothing much, but I had the chance to go for Hari Raya at friends houses on the last Saturday.

Another thing that I looove about Hari Raya besides from duit raya is meeting up my friends and catching up with them. I mean like, I do have lots of classmates sampai I sendiri tak ingat diorang study kat mana. Sorry guys. So masa hari raya ni lah nak jumpa member-member lama korang tu and be Jemahs for asking this and that hokay. Lets tighten the bond =D.

As for me, I rasa raya masa dah besar ni boleh tahan seronok juga. errr. Sebab you can go to friends houses sendiri (can drive on our own). Teringat lagi dulu masa kecik-kecik tak dapat nak beraya sangat sebab rumah kawan quite far and takde orang nak hantar. huhu. And plus, we still got duit raya sebab masih ada title 'belum berkahwin'. So yeay

Sadly, only some of us yang dapat join for this hari raya since friends from UiTM semua ada exam (cries for them). So maybe we can make another konvoi?

girls power! 

these are all members yang sempat beraya bersama . (classmates masa form 3)

Next, I nak share something kat korang. Aren't you excited? muehehe.

Its the DOMINOS PIZZA PROMOTION ! I tak tau la korang suka pizza ke tak, but for those yang suka pizza, better get these ASAP. Buy one free one. Who wouldn't want that. I suka sangat pizza, and I can almost let everything go but not pizzas. But you know pizzas are expensive (cries). Lets make things short, look at the posters below and go to dominos's website for more info.




p/s: promotion ends on 31st July 2016

So i guess, see you guys on the next post! ciao =D

i've got my own pizzas yo

16 July 2016

Spicy, Yay or Nay? : Spicy Korean Noodle

Salam and hi all,

So today, I'd like to make a review of the 'famous' Spicy Korean Noodle! I know that many people have tried this before and I might be somehow 'out-dated'.

To those who have never seen the packaging, it looks like this (look at picture below)

look at the color. nampak pedasss
Some of you mesti pernah dengar tentang halal issues about this product. Tapi setelah ada penjelasan tentang isu halal tersebut, maka timbullah keyakinan untuk mencuba spicy korean noodle ni ( tak ingat tengok kat mana). And before we bought this, kaklong have checked on the ingredients, to check whether there is anything suspicious about the ingredients. So far KakLong kata okay je, so whyy nottt.

So kat mana aku beli noodle ni? I bought this at AEON Shah Alam for RM 24.90 (5 packets) only. Aku rasa, banyak je tempat yang jual Spicy Korean Noodle ni, tapi yang memang ada jual kat all AEON mall outlets and PasarRaya NSK. Sebelum ni pernah jugak cari kat AEON Mid Valley, tapi tak jumpa sebab dah habis. huhu. Kalau tak jumpa jugak, boleh je korang beli kat instagram, but its somehow a bit pricey la and include postage tu menangis jugak poket.

I must say that I can't stand spicy-ness (makanan pedas), so I didn't bother to do the Spicy Korean Noodle Challenge where they eat the noodles without drinking water.

How to prepare the noodle?
Easy. Sama macam korang buat maggi goreng kegemaran tu. Put the noodles into hot boiling water for 4 minutes (kat packaging dia suruh 5 minutes, but yeah takut lembik sangat). Toss it and mix with the hot sauce. Gaul dan makan!

Back to the review. Rasa noodle ni sebenarnya lebih kurang sama je macam Mee Sedap Goreng tu ha. Tapi yang berbeza ialah tahap kepedasan Korean Noodle ni. It was super duper spicy! At first, takdelah rasa pedas sangat pun. But few seconds later, memang pedas namatey lah. Hampir berjurai air mata jantan aku kat situ. Aku makan lebih kurang 5 suap je sebab tak tahan pedas. Air memang bercawan-cawan aku telan. But I must say that it does taste good (I'm gonna 3.5 out of 5).

Nak seronok, ajak kawan makan sama-sama sambik tengok drama korea. hihi

amaran: sesiapa yang perutnya memang tak tahan pedas, sila jangan cuba Korean Noodle ni. Dikhuatiri pada esok harinya anda tido dalam toilet. kuikui

Feel free to share your review too! See you guys on the next post! ciao


15 July 2016

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza

So I decided to join some Giveaways to support fellow bloggers.

Ramadhan/Syawal Giveaway by Nadia Reza

click on the banner for more ;)

11 July 2016

SHRMZB : Eid 2016

Salam and hi all,

Firstly, I'd like to wish 'SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI' to all of us (muslims). Sorry for the late wish, macam biasalah amik masa sikit nak makan ketupat, rendang, segala jenis kuih-muih, photoshoot raya macam retis, pastu baru teringat kat blog.huhu. Harini dah masuk Raya ke-Enam, tapi chill okay guys. Raya kan sebulan gitu.

Nak mintak maaf sangat-sangat kalau ada buat korang terasa/terkecil hati sepanjang aku berblogging. Maklumlah, manusia tak lari dari kesilapan. Maafkanlah aku pleaseee

Back to our cerita hari raya. Tahun ni kita #Teamrayaselangor jelah nampaknya. Back to kampung (in selangor) on the First Eid, and the went back to our home, since my relatives from my mom's side from Johor beraya di rumah aku. Seronok dapat jumpa relatives semua (jujur, sebab dapat duit raya). Rumah memang penuh dari petang sampai malam.

Alhamdulillah, thank you for all duit raya =). Yep I still got duit raya. Maybe because I look young? just kidding. My relatives memang bagi duit raya as long as ada status 'belum berkahwin' dan 'belum bekerja'.  I am soooo blessed for the duit raya since student macam aku ni memang perlukan sukakan duit. haha

Warna baju raya tahun ni : Turqoise !

belanja selfie sikit! @nurhaziqahhazy 

Menu on Hari Raya
Ketupat (aku yang anyam tau), burasak, Daging masak Dendeng, Ayam masak merah, Sup Tulang. 
Takde masak rendang sebab kitaorang tak berapa suka sangat makan rendang. huhu

Menu ni memang kitaorang masak for every Hari Raya. Few days before raya kitaorang adik beradik semua kena kerah tenaga untuk kupas bawang, gunting cili, potong itu, potong ini. Maklumlah, nak makan bukan sorang, jadi semua kena tolong.

So far, memang seronok la dapat gotong-royong masak untuk hari raya.

But do you know what is the best part of Hari Raya? Of course lah sebab all family members complete! Sejak semua siblings dah besar2 ni, cuti pun dah lain-lain. So, Hari raya jelah satu-satunya masa semua orang cuti (sebab takde yang dah kerja).

How about you guys? why do you think that Hari Raya is a bless?

p/s: jangan lupa bancuh air oren siap2 letak dalam peti ais. Satgi bebudak datang raya dah boleh terus tuang dalam cawan. (tips raya)

04 July 2016

Degree in __________?

Salam and hi all!

Back to the previous post, I did ask you guys about what do you want to know about me, right? Some of you guys dropped a comment on the post, asking about 'What am I doing now, and where'. ( Gosh I'm soo happy that some of you dropped a comment). So, I am currently pursuing my studies for degree level in Microbiology in University of Malaya. Yup , Finalleyh Hazy is living in Keyell !

Living in KL is sooo much fun. especially if you live in UM (lol). The shopping mall is like next to your college that you can go there anytime you want. Plus, kat UM ni polis bantuan takde nak sekat kenderaan keluar masuk pagar. Jadi, kalau nak balik kolej pukul dua tiga pagi pun boleh. ( Tapi aku tak buat benda-benda macam ni gaisss).

So far, aku masih lagi belajar basic in biology which is all first year students in biology department will be taking the same courses as pre-requisites . For the Second year, which will start on the next sem, baru kteorang akan masuk kelas mengikut course sendiri. Nama pun Microbiology, of course lah belajar tentang Microbes, (Small tiny living things that cannot be seen by naked eyes such as viruses and bacterias). huhuhu.

Dugaan paling utama ialah how to handle the microscope. Serious weh aku memang fail bab cari makhluk kecik guna microscope, plus sakit mata sebab lampu terang kat microscope tu. (tolong la doakan hazy punya power kat cermin mata tak naik lagi. sobs)

this is what we have to observe under microscope. hewhew

cuba teka apa nama makhluk ni. haha
Well actually, I don't really know what to tell about the course I am taking right now. Sebab aku pun baru je first year >.<  Kena tunggu second year lah baru kita exposed more to the course yang kita ambil ni. haha.

So anyone interested to study in UM can pm me via email or instagram. huhu.  (p/s: hazy is peramah okay) .

So I guess that's all for today. See ya! 

27 June 2016

Ive been waiting

Salam and hi all,

Firstly, Tajuk memang takde kena mengena dengan post but its compulsory so I bantai jelah apa-apa. Thank you so much to all wishes on my previous post! <3 you guys are so lovelyh la i'm so touched (okay hazy stop buat drama maghrib please). But seriously, thanks a lot!

Raya is on its way. So far, takde lagi buat kuih-muih which is I dont know why the heck did i not start making any. Hahahaha. Based on previous Eid, patutnya sekarang ni paling kurang pun dah ada honey cornflakes dalam balang tau. Maybe effect from previous examination which is i am currently in a state where I-cant-seem-to-remember-anything and all I think about is sleeping. Serious masa lepas lexam tu asal baring je aku tido. huhuhu

Talking about previous examination week and exam papers, Its Super Duper Horrible! I've had 6 papers for 5 days. haaaaa. Rasa tak dia punya seksa tu macam mana? This may be the worst examination ever especially on Principle Of Chemistry. Look guys, I'm not even a chemistry student, why do they not even give us little formula or even values for constant? (rolling eyes). Sekarang ni sis redho je uolls. Whatever it is, Alhamdulillah juga aku dah habis paper awal, so raya ni takyah susah-susah nak study. Kita enjoy!


Next, its about #KLRAYAFEST by @moodrepublic ! Semalam sempat pergi berdua dengan mama (bank bergerak) hihi. There was soooo many people sampai nak jalan, tak nampak lantai. But luckily, aku pergi awal pagi, so takde la teruk sangat dia punya crowd. Cuma bila nak balik tu jelah seksa sikit. Aku pergi naik KTM je senang takde serabut nak cari-parking-redah-jammed.

Motif utama nak pergi klrayafest sebab nak beli Maream Blouse by Rayyan Haya' tapi end up blouse tu tinggal saiz S je. okay sis kecewa gila kot masa tu. Tapi kita beli jugaklah printed shawl dia sebab lawa. huhu. In the end, terjumpa blouse yang berkenan di hati by @theownfai. blouse sangat comfy and in pastel colour! Aku beli sampai dua weh. hahaha.


So here we go, tips kalau nak pergi festival:

1. Pakai kasut yang comfortable (aku pakai kasut sukan je)
2. Takyah pakai make up tebal-tebal (Sebab nanti cair)
3. Utamakan public transport (especially LRT, KTM dan monorel)
4. Poket yang penuh. (boleh saving dua tiga bulan sebelum gi shopping)

Hasil tangkapan. Baju aku dalam plastik jernih tu je

So again, see you guys on next post! ciao xoxo


p/s: please gimme some ideas untuk buat kuih raya kali ni >.< and list out apa yang korang nak tau tentang hazy (Can give me questions too).

22 June 2016

Its holiday & Beef Lasagna Recipe

Salam and hi all ! been missing me? or not. hahaha

I hope that it is not too late to wish you guys Ramadhan Kareem!

Okaylaaaa, Hazy is soo pemalas that she had only updated her blog thrice for the great 2016. ngeheee. Macam biasa lah, penyakit orang yang dah sambung study memang kejap ada , lamaaaa tak ada. Even so, aku bukak blooger ni tiap-tiap hari tau! just to check on you guys punya posts. ehek. Tapi macam biasalah , tak tinggal comment pun sebab Hazy is soooo lazy. Please pray for Hazy okayh.

Happy 20th, Hazy


Erm. Erm. Birthday kita masa first Ramadhan harituuuu. saja nak cakap. lol


I AM OFFICIALLY ON SEMESTER BREAK!!!

Yeehuuuu. three months of holiday gitchew. So, sempena cuti ni, aku nak bagi korang resepi " Beef Lasagna". Actually dah lamaaa sangat craving nak makan beef lasagna, and cuti ni baru sempat nak buat. Maklumlah, buzy dengan assignments and exam Nak pergi PPUM semata-mata nak makan beef lasagna kat Secret Recipe pun rasa macam tak berbaloi. Sign. So, here we goooo,

Beef Lasagna


1. Bahan-bahan untuk buat inti daging.

sempat snap gambar bahan ini daging je.


* Daging lembu kisar/cincang ( i used daging kisar Ramlee)
* Tomato puree ( 1 tin besar )
* Cendawan butang ( 1 tin dihiris)
* Bawang besar (2 biji dipotong dadu kecil)
* Bawang putih (6-7 ulas dipotong dadu)
* black pepper, garam oregano ( secukup rasa)
* cili kisar ( 5 sudu)

Cara-cara untuk membuat inti daging

1. Tumis bawang besar dan bawang putih sehingga kekuningan.
tumis bawang dengan bawang putih okayh

2. Masukkan daging kisar.
3. Masukkan tomato puree, cili kisar, garam, black pepper, oregano.
4. Masukkan secawan air masak dan cendawan butang.
5. Tunggu sehingga daging masak dan siap !

2. Bahan-bahan untuk membuat sos putih

* 125g Butter
* 125g Cheddar Cheese
* 600ml susu segar
* 3-4 sudu tepung gandum
* Garam secukup rasa

Sos putih yang dah siap

Cara-cara untuk membuat sos putih

1. Panaskan butter di dalam periuk sehingga cair menggunakan api perlahan.
2. Masukkan susu segar.
3. Masukkan tepung gandum ( bancuh dulu dengan air supaya tak berketul-ketul)
4. Masukkan keju cheddar dan sedikit garam. Siap!


3. Bahan-bahan topping

* Pizza topping cheese (jenama emborg)
* Cheddar cheese

4. Kepingan lasagna jenama San Remo (jenama lain pun boleh) direbus sehingga lebut.

5. Lapiskan bahan-bahan diatas.

 Inti daging > kepingan lasagna> sosputih > Inti daging > kepingan lasagna> sos putih> Inti Daging > Topping Cheese.

6. Bakar dalam oven 25 minit, pada suhu 180 degree celcius.

7. keluarkan dari oven, MAKAN !

Inilah hasil air tangan hazy di dapur. 
p/s: sorry lah gambar tak berapa nak ada sebab seronok sangat masak sampai lupa nak amik gambar >.<


I'll be updating soon ( yakin je aku ni.tengok2 next post on 2017.) So see ya later!


xoxo

02 May 2016

Oh My Coat

Assalamualaikum, dunia!! ‘Ssupp, people? Sis sebenarnya baru lepas habis tgk DOTS, and I suddenly got the urge to write about coats. Huhu. Tetiba sangat kan? Tapi, yeah. Tgk Koreans pakai coats dalam movies mcm tu, I got inspired to write on the need to get the perfect coat.


I know, I know.” Kita kat Malaysia”, “who would wear those outerwear, el Nino kot” and banyak lagi other  opinions or comments on this, but to be honest, these coats be it trench coat, blazer, leather jacket or even denim jacket can add a stylish touch for our outfit J But bear in mind, we need to consider the place we are heading to, to avoid complications. Mcm heat stroke. Sis tak nakla lepas baca blog sis, ramai2 pakat pakai coat pegi berkawad tgh panas.. Ah sudahhh.. jenuh sis nak menjawab kat family korg nanti.





Anyways, in cooler days or in events that require us women to be elegant yet stylish and proper, these coats can instantly put an edge and make our outfit look stylish, even with the plain innerwear. The question that is crucial to be answered in this matter is on how to get the perfect coat? Seriously girls, just because we see some actresses look good in that particular coat, it doesn’t mean that we will look good in it too. I mean, all actresses look good on tv. Kalau x, siapa yg nk tgk diorg, kan? Huhuhu
The thing is, getting the right coat is crucial as it can work as a quick fix by balncing our body figure. Kalau pilih dgn betul, boleh Nampak kurus and cantik, uolls. Haha. I have seen it where women wear ill-fitting outer wear, and teenagers wearing the coats not of their sizes, making them look a little bit off. To me, coats are an important fashion piece for our wardrobe for creating  a fabulous first Impression, especially when going for an interview. Mana tau, sbb pakai coat yg matching, terus dapat kerja. Kan best, macam tu? So, in getting the perfect coat, we need to know the basic guidelines on how to dress according to our body shape, and we will find our later that it is easy to find the perfect one. Kita kena explore bentuk badan kita sendiri, but homework sikit (pegi semua kedai kat Malaysia, try semua jenis coat. Try je tau. Pekerja kedai tak akan marah punyalah). Cari yg colour dia sesuai, material yang ok, and kalau boleh, focus on quality and its versatility, supaya coat tu boleh pakai pegi banyak tempat, at any place, supaya it won’t be a pice that can only be worn once in the whole year. J



Having said that, I wish that all of the girls out there is also inspired in getting the perfect coat for yourselves, and see the new stylish you in those gorgeous coats very soon. Happy shopping, everyone!

14 April 2016

Hello

Salam and Hi everyone!

Yeah I know that I haven't posted any entry on this year. yet  -.- But believe me, I'm an active reader just that I was soooo lazy to leave a comment. ahaks

Okaylah. After all, life is okay. oh no. I lied! I've been stressing out over my studies ( of course). Kenapa sem ni hectic sangat weh. I've got bunch of group assignments! Faham-faham jelah kalau buat group assignment kan payah sikit. *emoji nangis* Ada yang taknak buat kerja, ada yang ignorant and ada yang taknak terima cadangan. hewhew

Apa yang aku nak highlightkan kat sini, I've learnt a lot! By doing assignments, group work or college programs that require you to meet lots of people is challenging. Kat sini la baru tau and jumpa pelbagai jenis manusia. Macam-macam perangai pun ada! All you have to do is sabar and try to handle 'that kind of people' in a right way.

About my personal life pulak la eh. I'm currently enjoying my mid-sem break which is only one week. Nothing much. Just that in two weeks ahead, there'll be a college dinner. And i am going to be one of the AJK's. Masa dinner tu nanti, I tak dapat meja, and tak dapat enjoy makan. sobsob. Rasa macam nak pakai tshirt je pun ada >.<'

By the way, have you guys watch Descendant of The Sun(DOTS) ??? This is the most amah-zink drama I ever watched! Setakat ni lah, sebab tak habis tayang pun lagi. Main actor: Song Joong Ki (which is my favorite). Sejak keluar army, makin tough pulak si Joongki ni .

I'll be updating more soon. kalau rajin lah . adios amigos everyone!