09 October 2015

Short escape : Boat Noodle

Salam and hi,

Sebenarnya dah lama teringin nak makan Boat Noodle. Remember on my last post? Dah jejak dah TimeSquare last week tapi Boat Noodle kat situ ramai sangat orang( sebab lunch hour). Pastu perut dah tak tahan lapar sangat. Terus gerak gi makan tempat lain.

Semalam terbuat Short escape to Jaya one, Petaling Jaya to try out Boat Noodles. Sebab kelas 8.00a.m sejam, gap lamaaaaa sangat next class start pukul 5p.m. Dah elok sangat dah timing nak pergi short escape.

So tadaaa,

Luckily, kita pergi sebelum lunch hour so tak ramai orang =)


Boat Noodle ni sebenarnya mee tomyam (ayam/daging) tapi version thailand. Served in a small bowl, each cost RM 1.90 only. Tapi kalau dah makan empat mangkuk, tak ke RM 7.60 ? Kah. anyways, aku tak makan banyak pun sebab aku tak suka sangat rasa kuah dia. Pergi dengan member, makan kongsi-kongsi je. Total up, 6 bowls sahaja. Ushar kejap group of guys kat bahagian belakang. Mangkuk dia stack up tinggi gila kot. Tak tau lah berapa banyak mangkuk diorang telan >.<

Next, spinach goreng tepung. Sedap jugak lah tapi tak boleh makan banyak sangat sebab nanti muak. Aku suggest, kalau makan dengan kawan-kawan, order satu pinggan je dah cukup. Harga untuk satu pinggan, rm6.90.

Yang dalam dua mangkuk kecik tu, aku panggil tepung pelita je. Sebab ni tepung pelita versi thailand. Masin sikit bahagian putih tu. Harga 2 mangkuk, RM 1 sahaja. boleh lah kalau korang nak cuba sebab takdelah mahal sangat.

One of my friend, makan nasi putih plus telur dadar. Teluar dadar dia sedap lah jugak. tapi quite expensive sebab harga RM11.90 .( takdak kat gambar)

Last sekali, Air Teh Lumpur! ok gais. i made up these name. nama betul : Teh ais . Highly recommended sebab sedaaaaap sangat. served in a hipster cup yang macam aku pegang tu hah. Cawan tu boleh bawak balik. RM 6.90. Kalau ikutkan, memanglah mahal sikit kan. Tapi boleh lah kalau nak cuba sebab sedap >.<


Lepas makan, kita jalan kejap kat Tokyo Avenue. oh yeah. Ni sebenarnya background kat dinding kedai je. Tapi nampak macam real , so why not kita amik gambar >.<

p/s: ada tak tempat makanan yang menarik and can be reached by train/lrt/senang kata pengangkutan awam? ngeee

ciao.

12 comments:

  1. Ingat kan betul2 tokyo. Pheww hampir terpedaya dengan background tuh

    ReplyDelete
  2. wahhh, bestnya teringin nak makan boat noodle T^T

    ReplyDelete
  3. belum pernah makan lagi di boat noodle, banyak baca review semuanya quite ok..

    ReplyDelete
  4. Teringin gak nak cuba boat noodle tuu.. Sana sini review pasal nie... Dalam blog dalam TV. Hehe In shaa Allah ada rezeki boleh cuba nanti..

    Memang macam real aaa background tuu... Siyesly tertipu --'

    ReplyDelete
  5. Jaya One ni shopping complex baru ke? Apasal tak pernah dengar pun :(

    Teringin juga nak ke Boat Noodle ni tapi tak tahulah bila ada peluang.

    ReplyDelete
  6. wahh kira affordable jugak eh boat noodle. ingatkan mahal sangat tu sebab tak pernah pegi lagi hehehe

    ReplyDelete
  7. Dah lama sangat nk makan kat boat noodles ni. Padahal dekat tempat saya dh bukak dh kedai boat noodle ni dan ramai yg kata sedap! Tak sabar nk makan sini nnti xD
    Cehh background jeke? Nmpk cam real kot.. Sis tertipu xp

    ReplyDelete
  8. tak sesedap nalem ferrari hahahaha

    ReplyDelete
  9. sama lah ingat at Tokyo,but nice caption, terpedaya sudah..
    anyway baru plan nak makan boat noodle..

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum Nur Haziqah,
    Teringin nak makan boat noodle tapi masih belum berpeluang..
    Hari tu pegi tapi penuh, kecewa..
    Akan menyusul di Jaya One PJ selepas ini.. ;-)

    ReplyDelete
  11. tak try lg.. trgingin jgk nak try boat noodle ni.. btw nice photography. :)

    ReplyDelete

hello.