03 October 2015

Hakikatnya hidup ini tak mudah.

Salam and hi.

Masuk harini dah hampir tiga minggu aku tak update blog. Acah-acah buzy je sebenarnya padahal -.-

Lots of things happened and Alhamdulillah, life is getting better. ngeee. walaupun pada hakikatnya setiap kali aku bukak buku, mata aku nak tertutup. Sebab subjek sem ni semua biology sahaja. feel me? I guess not.

Studies? tak tau lah nak kata macam mana. I feel like everything is getting harder *emoji air mata berdarah*. I had my first test for subject ' Life Process' on last tuesday. At first, I thought that its going to be super duper easy yeah right sebab lecturer kata test be like 20 mcq's in 20 minutes. Open book test plus buat online je gittew. Last-last dapat markah tak sampai separuh pun *menangis lagi*. Soalan dia memang bapak susah plus tak sempat pun nak bukak buku, etc. Soalan pun sempat baca 12 je lepas tu time out. rip my first test.

Lesson number 1: Jangan over confident sangat please.

Day 276/365

Sebab hari Jumaat memang takde kelasssss. So yeah kita pergi foodhunting lah jawabnya.

sebab boat noodle ramai sangat orang, kita pergi KR jelah >.<


Cerita dia, ingatkan coffee ni macam ice-blended tu ha. Tapi taaaak. Coffee ni pahit. kah


Day 277/365.

Harini aku terlebih rajin nak explore campus. Pagi tadi jogging kat Tasik Varsiti. Kah. Takdelah jogging sangat pun, setakat jalan lari gitu2 je. Kenapa jogging pagi? Sebab pagi sejuk sikit. Ada jerebu dah boleh fefeeling overseas. First time jejak tasik walaupun dah sebulan menetap kat sini.


Oh.

Cakap pasal jerebu. The haze is getting thicker.

p/s: thank you for visitting my site! i'll visit yours soon yea =)

4 comments:

  1. Dah lama tak makan KR! Rindu! :D

    ReplyDelete
  2. makanan tu T^T
    dapnyee.
    study elok2. hahaha :D

    ReplyDelete
  3. huuuu KR! kekasih lama ya maulana hahaha
    sekrg dh ada kekasih baru: Dave Deli :p

    ReplyDelete
  4. Hidup memang tak mudah pun... Sebab tuu aa kita yang hidup nie boleh dikira tabah... Sebab masih lagi hidup walau tak mudah. Eheks.

    ReplyDelete

hello.