27 October 2015

collecting experiences #feskum2015

Salam and Hi.

Last week was splendid. For the first time, aku dapat merasai suasana pesta convocation !!! (lol i know this is lame). So yeah, UM convocation week (FESKUM) was really a-mah-zing!!!

First thing yang aku buat : Join #fitfeskum which is MENARI ZUMBA. I am telling you that I am such a bad dancer lol. Tapi peduli apa.

Jumpstreet is one of our sponsors. So kitaorang dapat ' Jumpstreet voucher for RM15' ! macam tau-tau je aku dah plan nak pergi main kat Jumpstreet. Aku join dua aktiviti so dapat lah total of RM30 jumpstreet voucher. And amazingly, nanti boleh main kat Jumpstreet for free !!! (bojoget)

Other than zumba-ing, one of the best activity is 'Playing Roller Blade'. ( yeah its my first time too!) Dulu masa kecik-kecik tengok orang lain main macam best and aku pun pernah jugak simpan niat untuk beli roller blade, tapiiiii sayang duit. kah. Harga untuk main roller blade ni, RM10 untuk satu jam. Tapi disebabkan pakcik roller blade tu baik hati, dapatlah aku main lebih satu jam tanpa caj tambahan >.<


By the way, after effect lepas main roller blade ni memang peh. cramp kaki seminggu. tangan lebam seminggu. sebab jatuh banyak kali. lol. Lepas ni memang aku tak main dah.

Cuba teka apakah makhluk kat bawah ni.


jeng
jeng

jeng


Inilah hasil cantingan batik! hahaha. Aku tahu yang lukisan ni soooo like kanak-kanak tapi nak buat macam manaaa. dah memang tangan aku kayu and takdak bakat.


Sampailah waktu yang ditunggu-tunggu (okay tipu). Senior's graduation ! Nampak tak banner besar gedabak tu?  Haaaa, tu hasil karya course-mate aku. (p/s: i did color the virus's legs).


Ada team yang siap buat cheers ramai-ramai gittew. And ada gak yang bawak props (boxes) balloons and set up jadi macam photobooth. cantik gilaaa! Tapi tak sempat nak snap gambar cuz i have class to attend. ngeeee.

Tengok senior grad, tak tau lah sempat ke tak aku nak graduate nanti.

One thing yang aku perasan, kat UM ni banyaaaaak sangat festival. lol. Almost every week ada buka gerai jualan yang membuatkan poket aku nipis. (cries).


Oh. Lupa nak cakap that i went to KKBOX road tour performance! KKBOX is an application that is availabe in google store and applestore. teeheee. Apa yang best sangat untuk application ni? Korang boleh download sebanyak mana lagu yang korang nak Sebab KKBOX is giving out free trials for 3 months ! Apps ni sangatlah best especially untuk iphone users yang taknak beli lagu kat itunes (i am included) sebab korang boleh dengar lagu secara offline!



Sebagai tanda terima kasih sebab baca entry ni, 
Nah. sis belanja takoyaki. kah


Ni kali kedua makan Takoyaki and it taste faaa-buuu-lousss. Grab masa attend Karnival kat haziq dengan hazim punya sekolah.


By the way, Korang suka tak cuba makanan baru? teeheeee. So jom tengok kat bawah ni ha. @foodgasmfest will be organizing food festival !!! Ada baaaaaanyak sangat makanan yang 'mouth watering' gittew. I've been scrolling on their instagram and air liur meleleh like crazy. Can't wait till Sunday !

save the date yea!



Venue: Padang Timur, Dataran Petaling Jaya
Time: 10am-5pm
Date: 1 November 2015

p/s: kalau nak pergi foodfest ni, roger2 lah aku. 



till then,
ciao

8 comments:

  1. senyuman bunga batik tu nampak sherammm

    ReplyDelete
  2. Seronoknya baca! Dapat experience macam-macam benda ya Hazy :)

    ReplyDelete
  3. alaaa dh lama teringin nk main roller blade.. :/

    ReplyDelete
  4. Bestnya... KTC tak pernah canting batik, tak pernah makan takoyaki... Buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu --'

    ReplyDelete
  5. takoyaki tu makanan apa and rasa dia camne eh hihihi

    ReplyDelete
  6. sampai hati tak ajak...

    #tetiba lagi hahahaha
    its nice to see u had so much fun there hehe <3

    ReplyDelete

hello.