27 October 2015

collecting experiences #feskum2015

Salam and Hi.

Last week was splendid. For the first time, aku dapat merasai suasana pesta convocation !!! (lol i know this is lame). So yeah, UM convocation week (FESKUM) was really a-mah-zing!!!

First thing yang aku buat : Join #fitfeskum which is MENARI ZUMBA. I am telling you that I am such a bad dancer lol. Tapi peduli apa.

Jumpstreet is one of our sponsors. So kitaorang dapat ' Jumpstreet voucher for RM15' ! macam tau-tau je aku dah plan nak pergi main kat Jumpstreet. Aku join dua aktiviti so dapat lah total of RM30 jumpstreet voucher. And amazingly, nanti boleh main kat Jumpstreet for free !!! (bojoget)

Other than zumba-ing, one of the best activity is 'Playing Roller Blade'. ( yeah its my first time too!) Dulu masa kecik-kecik tengok orang lain main macam best and aku pun pernah jugak simpan niat untuk beli roller blade, tapiiiii sayang duit. kah. Harga untuk main roller blade ni, RM10 untuk satu jam. Tapi disebabkan pakcik roller blade tu baik hati, dapatlah aku main lebih satu jam tanpa caj tambahan >.<


By the way, after effect lepas main roller blade ni memang peh. cramp kaki seminggu. tangan lebam seminggu. sebab jatuh banyak kali. lol. Lepas ni memang aku tak main dah.

Cuba teka apakah makhluk kat bawah ni.


jeng
jeng

jeng


Inilah hasil cantingan batik! hahaha. Aku tahu yang lukisan ni soooo like kanak-kanak tapi nak buat macam manaaa. dah memang tangan aku kayu and takdak bakat.


Sampailah waktu yang ditunggu-tunggu (okay tipu). Senior's graduation ! Nampak tak banner besar gedabak tu?  Haaaa, tu hasil karya course-mate aku. (p/s: i did color the virus's legs).


Ada team yang siap buat cheers ramai-ramai gittew. And ada gak yang bawak props (boxes) balloons and set up jadi macam photobooth. cantik gilaaa! Tapi tak sempat nak snap gambar cuz i have class to attend. ngeeee.

Tengok senior grad, tak tau lah sempat ke tak aku nak graduate nanti.

One thing yang aku perasan, kat UM ni banyaaaaak sangat festival. lol. Almost every week ada buka gerai jualan yang membuatkan poket aku nipis. (cries).


Oh. Lupa nak cakap that i went to KKBOX road tour performance! KKBOX is an application that is availabe in google store and applestore. teeheee. Apa yang best sangat untuk application ni? Korang boleh download sebanyak mana lagu yang korang nak Sebab KKBOX is giving out free trials for 3 months ! Apps ni sangatlah best especially untuk iphone users yang taknak beli lagu kat itunes (i am included) sebab korang boleh dengar lagu secara offline!



Sebagai tanda terima kasih sebab baca entry ni, 
Nah. sis belanja takoyaki. kah


Ni kali kedua makan Takoyaki and it taste faaa-buuu-lousss. Grab masa attend Karnival kat haziq dengan hazim punya sekolah.


By the way, Korang suka tak cuba makanan baru? teeheeee. So jom tengok kat bawah ni ha. @foodgasmfest will be organizing food festival !!! Ada baaaaaanyak sangat makanan yang 'mouth watering' gittew. I've been scrolling on their instagram and air liur meleleh like crazy. Can't wait till Sunday !

save the date yea!



Venue: Padang Timur, Dataran Petaling Jaya
Time: 10am-5pm
Date: 1 November 2015

p/s: kalau nak pergi foodfest ni, roger2 lah aku. 



till then,
ciao

09 October 2015

Short escape : Boat Noodle

Salam and hi,

Sebenarnya dah lama teringin nak makan Boat Noodle. Remember on my last post? Dah jejak dah TimeSquare last week tapi Boat Noodle kat situ ramai sangat orang( sebab lunch hour). Pastu perut dah tak tahan lapar sangat. Terus gerak gi makan tempat lain.

Semalam terbuat Short escape to Jaya one, Petaling Jaya to try out Boat Noodles. Sebab kelas 8.00a.m sejam, gap lamaaaaa sangat next class start pukul 5p.m. Dah elok sangat dah timing nak pergi short escape.

So tadaaa,

Luckily, kita pergi sebelum lunch hour so tak ramai orang =)


Boat Noodle ni sebenarnya mee tomyam (ayam/daging) tapi version thailand. Served in a small bowl, each cost RM 1.90 only. Tapi kalau dah makan empat mangkuk, tak ke RM 7.60 ? Kah. anyways, aku tak makan banyak pun sebab aku tak suka sangat rasa kuah dia. Pergi dengan member, makan kongsi-kongsi je. Total up, 6 bowls sahaja. Ushar kejap group of guys kat bahagian belakang. Mangkuk dia stack up tinggi gila kot. Tak tau lah berapa banyak mangkuk diorang telan >.<

Next, spinach goreng tepung. Sedap jugak lah tapi tak boleh makan banyak sangat sebab nanti muak. Aku suggest, kalau makan dengan kawan-kawan, order satu pinggan je dah cukup. Harga untuk satu pinggan, rm6.90.

Yang dalam dua mangkuk kecik tu, aku panggil tepung pelita je. Sebab ni tepung pelita versi thailand. Masin sikit bahagian putih tu. Harga 2 mangkuk, RM 1 sahaja. boleh lah kalau korang nak cuba sebab takdelah mahal sangat.

One of my friend, makan nasi putih plus telur dadar. Teluar dadar dia sedap lah jugak. tapi quite expensive sebab harga RM11.90 .( takdak kat gambar)

Last sekali, Air Teh Lumpur! ok gais. i made up these name. nama betul : Teh ais . Highly recommended sebab sedaaaaap sangat. served in a hipster cup yang macam aku pegang tu hah. Cawan tu boleh bawak balik. RM 6.90. Kalau ikutkan, memanglah mahal sikit kan. Tapi boleh lah kalau nak cuba sebab sedap >.<


Lepas makan, kita jalan kejap kat Tokyo Avenue. oh yeah. Ni sebenarnya background kat dinding kedai je. Tapi nampak macam real , so why not kita amik gambar >.<

p/s: ada tak tempat makanan yang menarik and can be reached by train/lrt/senang kata pengangkutan awam? ngeee

ciao.

03 October 2015

Hakikatnya hidup ini tak mudah.

Salam and hi.

Masuk harini dah hampir tiga minggu aku tak update blog. Acah-acah buzy je sebenarnya padahal -.-

Lots of things happened and Alhamdulillah, life is getting better. ngeee. walaupun pada hakikatnya setiap kali aku bukak buku, mata aku nak tertutup. Sebab subjek sem ni semua biology sahaja. feel me? I guess not.

Studies? tak tau lah nak kata macam mana. I feel like everything is getting harder *emoji air mata berdarah*. I had my first test for subject ' Life Process' on last tuesday. At first, I thought that its going to be super duper easy yeah right sebab lecturer kata test be like 20 mcq's in 20 minutes. Open book test plus buat online je gittew. Last-last dapat markah tak sampai separuh pun *menangis lagi*. Soalan dia memang bapak susah plus tak sempat pun nak bukak buku, etc. Soalan pun sempat baca 12 je lepas tu time out. rip my first test.

Lesson number 1: Jangan over confident sangat please.

Day 276/365

Sebab hari Jumaat memang takde kelasssss. So yeah kita pergi foodhunting lah jawabnya.

sebab boat noodle ramai sangat orang, kita pergi KR jelah >.<


Cerita dia, ingatkan coffee ni macam ice-blended tu ha. Tapi taaaak. Coffee ni pahit. kah


Day 277/365.

Harini aku terlebih rajin nak explore campus. Pagi tadi jogging kat Tasik Varsiti. Kah. Takdelah jogging sangat pun, setakat jalan lari gitu2 je. Kenapa jogging pagi? Sebab pagi sejuk sikit. Ada jerebu dah boleh fefeeling overseas. First time jejak tasik walaupun dah sebulan menetap kat sini.


Oh.

Cakap pasal jerebu. The haze is getting thicker.

p/s: thank you for visitting my site! i'll visit yours soon yea =)