09 September 2015

First Step

Salam all,

#Road to degree.

yeay Alhamdulillah aku dah berjaya jadi mahasiswi Universiti Malaya. ahaks.

I went for registration plus check in the room on last Sunday. Right after sending my kaklong back to the airpoort as she'll be taking her flight to Sarawak. Ngeeee. Her flight was at 7.00 am so yeah bayangkanlah macam mana kekabuts nya kteorang pukul 4.30 pagi sebab terlambat bangun. Luckily, i've had all my things ready.

Oh. bayangkanlah laju mana ayah aku drive kereta sebab nak sampai airport cecepat sebab takut tak sempat nak check in kaklong's bag. Alhamdulillah kteorang masih bernyawa *emoji air mata*

Lepas breakfast, kteorang terus gerak nakpi UM. Pagi gila katekooo. Pukul 9 dah sampai. Ramai ah gak yang daftar harini eventho we're the second intake punya student. Lepas daftar, boleh terus check in bilik. Honestly, my first impression pasal kolej ni/my room buiding be like " this may be some sort of ghosty hostel" . Korang pepaham jelah yang UM is the first universiti in Malaysia gittew. Oh yea, bilik aku pun nampak macam ghosty sikit sebab furnitures semua dah berbunyik-bunyik.*plus i got double deck punya bed*

My orientation kit was supercool sebab dapat Varsity. nak tengok boleh check kat instagram: nurhaziqahhazy

All I can say is marilah kita sama-sama bersyukur. It was better than nothing kan?

The second batch basically kteorang ada "mini-orientation" sebab kuliah dah mula on the next day. Nothing much sebab nama pun "mini". We had our "AkuJanji" process on Sunday night. Oh ya. The pm's(fasi) were all semangat gilanakmati and thank you kat dorang lah sebab bersungguh-sungguh nak jayakan mini orientation ni. They've perform cheers and dances tapi pepaham lah kteorang ni blur sangat so everything went hambar.

First day of Kuliah? will be updated soon yea ;)

Thank you for all your support.

p/s: sorry lah tak dapat nak blogwalking sebab nak adapt plus nak merantau UM yang besar gedabak ni.

ciao.

7 comments:

  1. tahniah.... pernah belajar situ masa pasum. sekrg dah klua dr um dah... pindah upsi

    ReplyDelete
  2. Kebetulan buka blog, nampak ada org update dah masuk u! Tahniah! All the best di alam baru ni.. Semoga tetap terus tabah melangkah yaa.. ;)

    ReplyDelete
  3. Tahniah Hazy! :)

    UM dapat course apa?

    ReplyDelete
  4. Tahniah!!

    Selamat belajar. Salam Blogwalking

    ReplyDelete
  5. congrats yaaaa!!
    belajar leklok sana tau. :D

    ReplyDelete
  6. Tahniah !
    Moga segalanya dipermudahkan..

    ReplyDelete
  7. TAHNIAH! SELAMAT MENGHARUNGI LIKU2 HIDUP SBG MAHASISWI

    ReplyDelete

hello.