19 September 2015

First Step #2

Salam all,

FYI, aku amik course microbiology. teeheee( sebab lupa nak cakap before this)

So harini aku sambung cerita on my first day of kuliah. Alhamdulillah with the help of new friends, I managed to arrived at the lecture hall pretty early. Yelah, fakulti kemain besar nak cari kelas pun payah. Nasib baik first semester ni dekat fakulti yang sama je. Everything went well, core subjects classes cuma 50 minutes je so can be quite acceptable. Maklumlah, nak belajar biology kalau dah sampai dua tiga jam tu memang impossible lah.

Lecturer so far semua okay and okay and okay.

There would be one with 'romantic' voice but hey, the lecturer is really good. The other one with (you know that intonation people use when they're reading books?) That's it.

Next was enterprenuership class for two hours which is somehow make me feel sleepy.

For my first semester, I've only taken 18 credit hours . not that much huh

Lots of things to share but maybe next time?

ciao.

09 September 2015

First Step

Salam all,

#Road to degree.

yeay Alhamdulillah aku dah berjaya jadi mahasiswi Universiti Malaya. ahaks.

I went for registration plus check in the room on last Sunday. Right after sending my kaklong back to the airpoort as she'll be taking her flight to Sarawak. Ngeeee. Her flight was at 7.00 am so yeah bayangkanlah macam mana kekabuts nya kteorang pukul 4.30 pagi sebab terlambat bangun. Luckily, i've had all my things ready.

Oh. bayangkanlah laju mana ayah aku drive kereta sebab nak sampai airport cecepat sebab takut tak sempat nak check in kaklong's bag. Alhamdulillah kteorang masih bernyawa *emoji air mata*

Lepas breakfast, kteorang terus gerak nakpi UM. Pagi gila katekooo. Pukul 9 dah sampai. Ramai ah gak yang daftar harini eventho we're the second intake punya student. Lepas daftar, boleh terus check in bilik. Honestly, my first impression pasal kolej ni/my room buiding be like " this may be some sort of ghosty hostel" . Korang pepaham jelah yang UM is the first universiti in Malaysia gittew. Oh yea, bilik aku pun nampak macam ghosty sikit sebab furnitures semua dah berbunyik-bunyik.*plus i got double deck punya bed*

My orientation kit was supercool sebab dapat Varsity. nak tengok boleh check kat instagram: nurhaziqahhazy

All I can say is marilah kita sama-sama bersyukur. It was better than nothing kan?

The second batch basically kteorang ada "mini-orientation" sebab kuliah dah mula on the next day. Nothing much sebab nama pun "mini". We had our "AkuJanji" process on Sunday night. Oh ya. The pm's(fasi) were all semangat gilanakmati and thank you kat dorang lah sebab bersungguh-sungguh nak jayakan mini orientation ni. They've perform cheers and dances tapi pepaham lah kteorang ni blur sangat so everything went hambar.

First day of Kuliah? will be updated soon yea ;)

Thank you for all your support.

p/s: sorry lah tak dapat nak blogwalking sebab nak adapt plus nak merantau UM yang besar gedabak ni.

ciao.

03 September 2015

Hi ?

Salam all,

okay tajuk memang takde kena mengena.

Nothing much to say tapi eksaitednya nak masuk degree ni.



yeah after 4 months of holiday finalleyh i'm going to college!!

Aip. behave pleaseeee. InshaaAllah nanti aku bagitau aku masuk Universiti mana yea.

packing packing packing

gambo gugel

Nampak tak kita punya header baru tu? ngeeeee. created by KakakTiriCinderella . Thank you tau KTC, kita memang suka barang free.


p/s: any tips and tricks?