28 August 2015

Siapa nak edit ni weh?

Salam all,

Siapa kat sini teringin nak edit/create header,gambar and etc tapitakde photoshop angkat tangan? . Haaaaaa.

Dulu masa zaman lower form, i was soooo obsessed dengan photoshop. Iyelah, budak-budak kan banyak masa lapang, kantoitakrajinstudy Masa tu pun zaman baru nak ada internet kat rumah. linemacamsiput . Tapi aku ni kira gigih la jugak orangnya. Download photoshop CS4 free dari blog manantah plus selalu jugak tengok tutorial nak guna photoshop tu.

Masa form 4 and 5 kan iolls dok asrama so paham-paham jelah, celah mana aku nak cari computer ntah. Lepas SPM aku teruih lupa cara nak guna photoshop ni ha.

Few months back, aku google lagi sebab nak download photoshop since sekarang dah pakai laptop sendiri. tapi takjumpaaaa *cries*

So i basically gave up. (nak beli yang ori tapi sayang duit) hahaha.

Sekarang ni iolls guna 'online editor' yang memang dah ada kat internet so takyah kelamkabuts nak downlod etc. Apps yang iolls nak senaraikan japgi memang sesuai sangat untuk beginner macam iolls.

so checkiout

1. PIXLR EDITOR



Apps ni memang aku selalu guna kalau nak create something simple. contoh, header aku tu ha. nampak tak betapa simple header aku tu. wehsiapanaksponsorakuheaderakuterimaje   Btw, apps ni lebih kurang je macam photoshop tu ha lagi ni version yang basic je.

2. BLOGGIF


Apps yang ni guna bahasa indonesia. Takdelah susah sangat nak faham pun sebab bahasa indonesia lebih kurang je dengan melayu kan. Apps ni advance sikit sebab korang boleh buat gif(gambar gerak2) , tulisan kelip-kelip dan banyak lagiiii  !!

hasil kerja aku . 5 minit dah siap so apa tunggu lagi !


p/s : siapa tau katmana nak download photoshop bagi tau aku please.

Sorilah gua memang tak selalu update pun.

ciao

More inspiring quotes here More inspiring quotes here More inspiring quotes here
More inspiring quotes here More inspiring quotes here More inspiring quotes hereMore inspiring quotes here More inspiring quotes here More inspiring quotes hereMore inspiring quotes here More inspiring quotes here More inspiring quotes here


Quotes from : http://extramadness.com/

11 comments:

  1. alahai, baru nk tanya kat ne nk download photoshop. hehhe
    baca smpai habis, dia pun tanya, hihii

    nanti sharee tau kalau dah dapat :)

    ReplyDelete
  2. Nak tahu juga dekat mana boleh download photoshop. Tak mampu nak beli yang ori T_T

    ReplyDelete
  3. KTC pun dah lupa kat mana KTC download Photoshop dulu. Heeee Sorry, dear.

    ReplyDelete
  4. dah lupa la kat mana download photoshop ni. main taip je kat google, selongkar sana sini, terjumpa terus download. :D

    ReplyDelete
  5. Alaaaa nak buat header simple camtu pun tak gheti TT_TT Teruk lah diri ni.

    ReplyDelete
  6. Good sharing hazy-:)
    Akk biasa guna pixlr editor je :)

    ReplyDelete
  7. Alaaaaa gua luoalah link nak downloadnye ponn, lama sgt dah. Tp bileh try cari dekat 4shared.com

    ReplyDelete
  8. kalau nak edit header yang macam simple and easy, boleh download apps macam PiscArt dan picasa. Haritu cuba cuba jugak nak download photoshop tapinya tak gheti T___T

    ReplyDelete
  9. kalau nak buat header yang simple, boleh je install apps macam PicsArt dan Picasa. Haritu ada gak cuba cuba nak download photoshop tapi tak gheti T___T

    ReplyDelete

hello.