06 July 2015

Review : Nasi Arab AROMA HIJRAH

salam all,

kat sini ada tak peminat nasi arab? kalau ada, lets check it out.

gambar google

Aku nak suggest Nasi Arab di RESTORAN AROMA HIJRAH. Mesti ramai antara korang yang nak cari tempat untuk celebrate apa-apa event dengan kawan-kawan kan? Bagi aku, Restoran Aroma Hijrah ni memanglah sangat purrrfect. nak tau kenapa?

Firstly, sebab Restoran Aroma Hijrah ni sangatlah selesa! Restoran Aroma Hijrah ni ada banyak sangat tempat duduk. in case korang takut dah sampai, takde seat pulak kan. dan apa yang best, kat sini korang boleh pilih sama ada nak duduk kat kerusi meja makan ataupun duduk besila. kalau korang tengok kat gambar bawah ni, tempat yang duduk bersila tu sangatlah best sebab korang boleh tutup langsir tu. untuk lebih privasi bersama kawan-kawan.

gambar google

Secondly, Restoran ni ada kemudahan surau dan tandas yang selesa. mana lah tau kot-kot korang nak lepak berjam-jam, so tak payah susah-susah. kat sini dah ada surauuu !!

cakap pasal makanan, of courselah diorang hidangkan nasi arab. ye dok? ada banyak pilihan nasi arab dan lauk yang boleh korang order. boleh pilih sorang sepinggan atau ikut dulang. bagi aku, harga dia sangatlah affordable especially untuk students.



layanan pun sangatlah baik. kat situ ada banyak pekerja and diorang sangatlah baik hati untuk terangkan pasal makanan kalau korang tanya, heheeee


FYI, korang boleh buat reservation sebelum datang ya.




Restoran Aroma Hijrah
No 8, Jalan Opera U2/H,
TTDI Jaya,
40150 Shah Alam, Malaysia
No. Tel : 03-78321524 / 012-6544838 / 012-6644639
Email : restaromahijrah@unifi.my

Operation Hours:

Isnin – Khamis: 11:00 am – 10:30 pm
Jumaat – Ahad: 11:00 am – 11:00 pm

ciao, xoxo

20 comments:

  1. pernah dgr dlm radio, hehehe~

    sekali sekala boleh ler,, klu kt jb ni dekat, memg dh terjahhh, hehehee

    ReplyDelete
  2. Teringin sangat nak makan nasi arab. Sedapnyaaaaaaaa. Nyum nyum nyum. Jazakillahu khairan kathira hazy sebab sudi kongsikan tempat nasi arab ni. insyaAllah kalau ada rezeki boleh pergi. :D ^_^

    ReplyDelete
  3. wow looks awesome. I want to try to iftar here someday too :)

    http://clique4yourself.blogspot.com/
    http://clique4yourself.blogspot.com/
    http://clique4yourself.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Tak sabarnyaaa nak balik Malaysia! Nak makan haha

    ReplyDelete
  5. Aku peminat nasi arab!
    Nampak gaya kena masuk dlm list 'must try' ni restoren ni.
    Tetiba perut berbunyi keroncong teringatkan nasi arab :)

    ReplyDelete
  6. Sini tak berbuka lagi lapar. Haha. Nasi arab kalau pandai buat sendiri mantap. Macam ayah sedara saya.

    ReplyDelete
  7. Nampak menarikkk! thanks suggest! hehehe

    ReplyDelete
  8. Sedapnya dapat berbuka dengan Nasi arab, tempat ni pon nampak cozy :)

    ReplyDelete
  9. Sedappp! Tapi tmpt ni tak pernah lah pergi. Hihi. Cuma pernah makan dekat kedai nasi arab area sini, lembutt sangat nasi. Yang ambil order pun org arab. First time datang ingatkan deme faham bahasa melayu. Rupanya idak. Haha. Nasib deme paham english. Hihi

    ReplyDelete
  10. alaaa... lapar nasi arablah pulak baca entry ni :)

    ReplyDelete
  11. Belum pernah datang restoran ni lagi, tapi selalu jugak makan dekat restaurant arab. Sedap dan puas :)

    ReplyDelete
  12. sejak aroma hijrah ni bukak, ini la tempat fav kami sekeluarga. dah tak pergi saba dah.. jauh sangat.. lagipun aroma hijrah sedap dan murah

    ReplyDelete
  13. Nasi Arab. Mesti sedap kan. Btw, thanks for sharing :)

    ReplyDelete
  14. Oiii laparnya perut tengok entry ni.. Lama tak makan nasi arab.. Rindu pulak nak makan hehehe

    ReplyDelete
  15. woaaah... kita pun nak gi makan nasik arab jugak laa hari ni.... teringinnn

    ReplyDelete
  16. wahhhh, sedapnya. sini susah nak cari makanan arab. :D

    ReplyDelete

hello.