09 June 2015

Happy Birthday, dearself

Salam all,

Finalleyh its my birthdayyyy!!!

eh jap. bukan harini tau. tapi 6th JUNE haritu. kehkeh

definition of birthday bagi aku ialah hari untuk melahap kek. tahun ni sambut birthday cara yang paling simple kot. disebabkan Secret Recipe ditarik sijil halal (sobs) , kita buat sendiri kek D.I.Y.
simple je kek ni sebenarnyaaaa. beli chiffon kat tesco, and buat cream sendiri. kihkih.

cream tu pun simple tapi rasa dia marvelous gaissss. main ingredients untuk cream tu, cream cheese, butter, sugar, vanilla essence, pewarna. senang je kaaaaaan.

kek tu kita potong dan lapiskan dengan cream tadi. rupa kek ni memang serious tak cantik. sebab sis takde bakat nak hias kek ke apa semua. mihmih. tapi sis bersyukur sebab ada lah jugak kek.

the best part of my birthday was bila ada orang wish !! tak kisah lah orang wish panjang ke pendek, aku still rasa happy. ( walaupun ada orang kena paksa wish)

ucapan dari family tu semestinyaaaa!! aku siap announce kat semua orang bila dah pukul 12 tu(habit lah lol)

To be honest, aku susaaaaah sangat nak ingat birthday orang. wuhuuuu. facebooklah penyelamat sebab selalu tolong remind birthday bestfriends. teeheeee ( dan juga group whatsapp)

the day before my birthday, i met my BFF's (SMKPA)!!! ngeeee. dah lama tak lepak borang panjang gitewww. part yang paling best, they did a surprise!! *sumpah terharu* they bought me small cakes. *tears*

and yang paling epic, Nadiah dengan Ika punya ucapan... hahaha.

the rest was history..


ucapan untuk diri sendiri

" Happy 19th Birthday, dearself. May Allah bless your age. may you be successful in life and hereafter =) "

p/s: memang takde snap gambar ke apa yea. sorry =)

7 comments:

  1. happy belated birthday hazy :)
    nina pun sama la macam hazy, susah betul nak ingat birthday orang ni. faktor usia yg makin bertambah kot hahaha

    ReplyDelete
  2. Sanah Helwah :D semoga murah rezeki ya

    ReplyDelete
  3. happy birthday to u dear.. may Allah bless u alwaysz.. :)

    ReplyDelete
  4. Happy belated born day,,,
    Semoga segala doa kamu dimakbulkan...
    Segala amalan diterima Allah..

    Singgah blogjogging! :)

    ReplyDelete
  5. Happy Belated Birthdayyy...
    mana gambar kek? hihi

    ReplyDelete

hello.