21 June 2015

Ramadhan datang lagiiii

Salam all,

Alhamdulillah, it's the fourth day of Ramadhan !! Cerita tentang Ramadhan, tiba-tiba rindu Ramadhan dekat SAMURA. *sis memang tak boleh move on*. Alah, korang pun mesti ada yang pernah berpuasa kat hostel kan~

waktu sahur memang dewan makan tu sediakan makanan. Tapi aku sendiri tak ingat berapa kali je aku pernah turun. Biasa ah, nama pun student. Tidur tu ibarat emas. kesimpulannya sahur kat dalam dorm atau tak payah sahur .pastu kebulur .

Waktu berbuka engkorang tak payah cerita lah. walaupun banyak makanan dewan makan sediakan, nafsu membeli di bazar ramadhan ibarat gunung berapi yang nak meletus. Kalau boleh semua yang dijual tu aku beli.        


Disebabkan aku ni tengah menganggur cuti, dapatlah berpuasa sebulan kat rumah sendiri. dugaan kali ni lagi banyak sebab bazar ramadhan kemain besar. tak cukup dengan besar, bazar ramadhan ada sampai 3 tempat dah sekarang. kesimpulannya aku terpaksa berjihad bersungguh-sungguh tahan diri daripada membeli makanan secara berlebihan. apatah lagi bila pergi bazar dengan ATM bergerak  cik puan emak,

Tahun ni azam Ramadhan aku sama je macam tahun lepas, since azam tahun lepas pun tak berapa nak menjadi.


  • jangan tinggal sahur. makan sebanyak mungkin
  • makan secara sederhana masa berbuka, supaya tak senak masa terawih
  • banyakkan amalan sunat sebab mana la tau kot-kot ni Ramadhan terakhir
  • kuruskan badan sebab nak pakai baju raya cantik 
  • perbaiki diri sendiri dan teruskan sampai lepas ramadhan

so korang pulak macam mana?

chiao, xoxo

19 June 2015

Pemenang HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY !!

Salam all,

firstly nak mintak maaf sebab lambat update senarai pemenang. huhuhuu
i was sooo buzy kemaih ghumah nak raya. eh

By the way, hazy ada edit semula senarai pemenang sebab haritu ada double link. boleh check kat SINI yeaaa

okay jom proceed to the winners

PEMENANG PLAIN WIDESHAWL


  • 57 ( http://tiefiqs34.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html )
  • 19 ( http://fakmal0.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html )
  • 2  ( http://www.syuhadasalleh.my/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html )

PEMENANG TOP UP RM 5

  • 1   ( http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html )

  • 10 ( http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html )
  • 31 ( http://www.hajarshikin.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html )



tahniah to all winner yea! and thank you kat semua yang support this GiVEAWAYYY !!!

attention, winners tolong email details kat aku punya email dalam masa 3 hari. sebab iolls tasshabar nak pos barang. haha

nurhaziqahhazy@gmail.com

nama :
nama hadiah: 
alamat (utk wideshawl) / no fon ( utk topup) :




 chiao , xoxo

16 June 2015

CPUV #1 DUMEX DUGRO , SHELL HELIX


salam all, 

omg gaisss, GIVEAWAY DAH TAMAT !!!... check korang punya link kat SINI. winners will be updated soon yeaa

Finally aku dapat jugak CPUV. ahaks.  kalau tengok balik CPUV yang sebelum2 ni, memang dapat beberapa sen je sebab dapat CPUV masa aku 'hiatus' .

actually i've sent a ticket to mr nuffnang and tanya macam mana nak dapat CPUV ni. Sebab nak bagitau mr nuff yang aku wujud. hahaha. So korang pun boleh cuba yeaaa.


So korang yang visit sini boleh lah tolong klik kat DUMEX DUGRO dengan SHELL HELIX . heheee




p/s: biasanya aku blogwalking guna mr linkies kat bawah tu. Jadi jangan malu jangan segan, letaklah link korang dalam list tu yeaaa.

warning: jangan letak link iklan korang kat mr linkies tu tau. tak baik paksa-paksa orang isi tabung awak.

10 June 2015

Laman Seni Seksyen 7, Shah Alam

Salam all,
KORANG JOM JOIN ' HIDY & HAZY .CO GIVEAWAY !'

Siapa kat sini suka pergi street art? tak pun , kalau korang suka hamek gambar pun hokay jugak. hokeh, korang yang suka pergi street art ni, boleh lah pergi kat LAMAN SENI SEKSYEN 7, SHAH ALAM.

alamat:
" Jalan Plumbum R7/R, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor"

orang kata, orang yang suka pergi street art ni semuanya hisper. hikhok. tapi peduli apa. jalan jelah situ, lagipun memang tempat tu sesuai nak amik gambar pun. 

i've been there few times sebab rumah dekat je dengan shah alam. Last time pergi dengan housemates gitew. sebab nak celebrate moment terakhir jadi housemates kat palam. so kteorang buatlah " HIPSTERS DAY OUT" . housemates aku ni semuanya sebenarnya bukan hipster pun. kehkeh.

  

ini jelah gambar yang iolls boleh belanja. sebab laptop iolls rosak *nangis*

ahah, ada cerita menarik sebenarnya masa trip ni. we were so eksaited nak hamek gambar semua, pastu lupa nak bayar parking. kehkeh. gedebuk habis RM 10 nak bayar saman. so korang kalau pergi weekdays, jangan lupa bayar parking yea! sebab nak cari tempat bayar saman tu pun satu hal jugak. hikhok

p/s: kat area seksyen 7 ni kemain banyak boutique. bolehlah singgah cari baju ke apa yea!

09 June 2015

Happy Birthday, dearself

Salam all,

Finalleyh its my birthdayyyy!!!

eh jap. bukan harini tau. tapi 6th JUNE haritu. kehkeh

definition of birthday bagi aku ialah hari untuk melahap kek. tahun ni sambut birthday cara yang paling simple kot. disebabkan Secret Recipe ditarik sijil halal (sobs) , kita buat sendiri kek D.I.Y.
simple je kek ni sebenarnyaaaa. beli chiffon kat tesco, and buat cream sendiri. kihkih.

cream tu pun simple tapi rasa dia marvelous gaissss. main ingredients untuk cream tu, cream cheese, butter, sugar, vanilla essence, pewarna. senang je kaaaaaan.

kek tu kita potong dan lapiskan dengan cream tadi. rupa kek ni memang serious tak cantik. sebab sis takde bakat nak hias kek ke apa semua. mihmih. tapi sis bersyukur sebab ada lah jugak kek.

the best part of my birthday was bila ada orang wish !! tak kisah lah orang wish panjang ke pendek, aku still rasa happy. ( walaupun ada orang kena paksa wish)

ucapan dari family tu semestinyaaaa!! aku siap announce kat semua orang bila dah pukul 12 tu(habit lah lol)

To be honest, aku susaaaaah sangat nak ingat birthday orang. wuhuuuu. facebooklah penyelamat sebab selalu tolong remind birthday bestfriends. teeheeee ( dan juga group whatsapp)

the day before my birthday, i met my BFF's (SMKPA)!!! ngeeee. dah lama tak lepak borang panjang gitewww. part yang paling best, they did a surprise!! *sumpah terharu* they bought me small cakes. *tears*

and yang paling epic, Nadiah dengan Ika punya ucapan... hahaha.

the rest was history..


ucapan untuk diri sendiri

" Happy 19th Birthday, dearself. May Allah bless your age. may you be successful in life and hereafter =) "

p/s: memang takde snap gambar ke apa yea. sorry =)

08 June 2015

Big Bad Wolf KL BOXSALE

salam all,

last thursday we went to the mines 2 for big bad wolf KL box sale. heheeee. it was my first time tho. Sebenarnya sebelum-sebelum ni memang nak pergi pun, but yeah, tak sempat lah chuolls.

apparently, BBW boxsale ni rule dia simple je. Buy a box worth RM 99.90 or RM79.90 . and fill in the box with any books that you like. as long as the boxes and can be closed as its supposed to. Seriously gaissss!! memang seronok sangat pilih buku banyak-banyak.



Dan hasilnyaaaaaaa, we've bought in total of 33 books ( guna kotak RM99.90) . kiranya RM 3.00+ lah sebuah buku tu. wehuuuu. sekarang ni pening lah pulak bila nak baca semua buku tu. hahaha.

BBW boxsale ni sebenarnya banyak buku-buku yang dah lama. tapi kalau BBW yang biasa tuh, buku dia banyak lah jugak yang baru-baru. And kat sini sebenarnya ramai yang bawak luggage sebab nak angkut buku-buku yang diorang borong. hahaha.

anyway gaisss, boleh tengok blog Aqilah Azmi kalau nak tau tips untuk terjah BIG BAD WOLF. heeeee

chiao

06 June 2015

The Return Of Superman

Salam all,


Omg gais, korang tau tak pasal The return of superman ni? To be simple, it's a korean tv show. Don't freak out, ini bukan korean pop star punya show yeaa !

I'm their biggest fan !

THE SONG TRIPLETS !

people would say this is the #SiblingsGoals


from left : Song Daehan ; Song Minguk ; Song Manse (they're triplets!)








next next next !

LEE TWINS

Embedded image permalink
from left: Lee Seojun ; Lee Seoeon
      

dalam rancangan ni, ada 4 keluarga. tapi aku minat dua family ni je. huhuhuuu. sebenarnya seronok sangat tengok gelagat budak2 kecik ni,


today is my birthday~~ adios people. haha.

jangan lupa join "HIDY & HAZY.CO GIVEAWAY !"

02 June 2015

Senarai Peserta" HIDY & HAZY .CO GIVEAWAY " *updated*

Salam all,

Terima kasih sebab korang sudi join GA ni yea ! *terharu sbb ingatkan takde org nak masuk*. By the way, korang boleh guna link kat bawah ni untuk blogwalking. hee~~


p/s : kalau link awak tak appear kat sini, inform hazy on the comment box yea !  =)


  1. http://strawberrysgurls.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  2. http://www.syuhadasalleh.my/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  3. http://nnorsalihah.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  4. http://satujanjikita.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  5. http://loveyoucontest.blogspot.com/2015/05/hazy-hidyco-giveaway.html
  6. http://farraanuar.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  7. http://feycasnowie.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  8. http://belongtomee.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  9. http://adna2029.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  10. http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  11. http://ehhzafirah.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html 
  12. http://cikdelimamerah.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  13. http://wanyyminho.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  14. http://www.mamaniza.com/2015/05/hazy-hidyco-giveaway.html
  15. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  16. http://www.ayuzan.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  17. http://bajuwarnacoklat.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  18. http://seindahcerita.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  19. http://fakmal0.blogspot.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  20. http://pinky-lynn.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway-2015.html
  21. http://projekabc.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  22. http://narumihuda.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  23. http://iffahsweet97.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  24. http://duniamisskepeng.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  25. http://adillahasya.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  26. http://ahlammiera.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  27. http://norshamimi.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  28. http://firzanahazhar1.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  29. http://www.kisahpondokkecil.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  30. http://k-pophitsz.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  31. http://www.hajarshikin.com/2015/05/hidy-hazyco-giveaway.html
  32. http://eilyasara.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  33. http://imaneeda.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  34. http://twinkleeestar.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  35. http://amirahamer.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  36. http://nayfatimahrasyid.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  37. http://mamamuizlife.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  38. http://frhrn.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  39. http://tomodachilavendra.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  40. http://imamimoth.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  41. http://aidilastory.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  42. http://zarachingu.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  43. http://husnamalek.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  44. http://mama3farhanah.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  45. http://cikhudahassan.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  46. http://adriana-contestga.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  47. http://shapurplegirl.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  48. http://www.sihatitunikmat.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  49. http://almiraalwani.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  50. http://uniquebell.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  51. http://jombercontest.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  52.  http://anisyamir7lee.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  53. http://atiqahamelya.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  54. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  55. http://theaniss.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  56. http://mamadarwiish.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  57.  http://tiefiqs34.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  58. http://www.cekgunorazimah.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  59. http://thepermanentone.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  60. http://lestarigiveaway.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  61. http://www.amysyeera.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  62. http://sitinurhazimah.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  63. http://syaza-applemints.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  64. http://ohresepiku.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  65. http://isndini.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  66. http://husnamujahidah.blogspot.com/2015/06/hazy-hidyco-giveaway.html
  67. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html
  68. http://www.akifimtiyaz.com/2015/06/hidy-hazyco-giveaway.html