26 May 2015

UiTM Puncak Alam

Salam uolls,

Dengar cerita student asasi 2015 dah nak mendaftar yea? mesti ramai yang tertanya-tanya UiTM kampus Puncak Alam ni kat mana kan?

Firstly, Puncak Alam ni dekat Selangor and tempatnya quite terpencil lah jugak. Basically, kat kawasan hutan.

Hostel.

hostel kat UiTM Puncak Alam bukan macam kat asrama. Sebenarnya hostel uitm puncak alam ni macam apartment and quite luxury. satu rumah ada 4 bilik, 1 bilik 2 orang, ada toilet yang luas dan selesa, and ruang tamu. dapur takde la pulak since tak dibenarkan memasak. ye dok . kerusi meja belajar semua dapat sorang satu, katil single and loker yang besar. hahaha.

kat hostel ni takde wifi. wifi provided kat area campus je. tapi internet kat sini guna wire WLAN. boleh pasang kat komputer XD

washing machine ada disediakan kat tingkat 1. tapi bayar RM2 lah.

pakaian hari isnin baju kurung(girls) baju kemaja + tie (lelaki). hari jumaat baju kurung/jubah (girls) baju kemeja/baju melayu (boys). hari selasa sampai khamis tak kisah nak pakai baju apa asalkan menutup aurat dan tak ketat. boys pakai baju yang ada kolar.

bilik tidur 

Tempat makan

tempat makan korang takyah risau sebab memang kat sini ada macam2 jenis makanan and boleh gerenti yang berat badan korang akan naik. just name it. chicken chop, nasi goreng2, nasi lemak, nasi ayam, coolblog pun adaa.



kampus

kampus kat sini agak jauh daripada bilik sebab kena turun naik tanga maut. tapi sebenarnya kat sini ada disediakan bas rapid. jadi sesapa yang malas nak panjat tangga tu, boleh je naik bas. aku pun sebenarnya naik tangga tu sebulan je kot. lepas tu sanggup habis seringgit naik bas.

kalau nak tau pasal kelas dengan lecture hall, nanti boleh pergi amsa orientasi yeaa.

tangga maut (ihsan google)
the whole campus of UiTM Puncak Alam
list barang-barang keperluan :)


  • iron
  • cadar, selimut, bantal (kalau nak bantal lebih)
  • penyapu + penyodok
  • kettle
  • baldi + gayung ( untuk basuh baju)
  • pinggan + sudu + garfu + cawan


personal things korang pandai-pandai lah bawak ye.

-selamat maju jayaa-

5 comments:

  1. kat matriks pun ada tangga maut. hahah but so nicelah hostel uitm T_T

    ReplyDelete
  2. wow.... good sharing. besar jugak uitm puncak alam ni ye

    ReplyDelete
  3. Student palam jugak ka??? Sama !! =)

    ReplyDelete
  4. kita sama. Fatin pun student uitm puncak alam jugak :)

    ReplyDelete

hello.