27 December 2014

hi. spm leavers

Asalamualaikum people.

It's been a while since i posted my last entry isn't it. hagaha.
Seriously rindu gila la nak menaip . here.

Tengok bloggers yang lain pun sama menyepi .

Kekadang ada jugak bukak blog. Tapi jadi silent reader jelah. Ya know, ever since dah jadi 'siswi' ni kemain buzy dia. kalah menteri uolls.


Kalau tak buzy pun,
MALAS.
haha

Malas aku dah sampai tahap hidup untuk

 ' pergi kelas, makan, tido'

Sekarang iolls dah masuk sem 2 . Rasa macam baru je semalam habis SPM. eh? Bulan 4 nanti dah habis asasi. Masa tu lah kot aku rajin nk menyemak kat sini.

Ahah,
Bukak cerita pasal 'Habis SPM' .
SPM leavers out there, gunakan masa anda untuk buat benda hok berpaedah sikit. jangan ikut jejak langkah iolls yang mereput kat rumah.

I do have few suggestions.

1. Amik lesen memandu.

This is super duper crucial tau. nanti dah sambung belajar susah pulak nak cari masa amik lesen. and another thing, based on my experience yang ciput nih, untuk mengelakkan jadi sardin dalam bas, korang boleh sewa kereta hok nak keluar dengan kengkawan.

2. Cari kerja.

This one depends lah on your tahap kerajinan. Aku kerja jadi bibik je kat rumah sendiri. Itu pun kira okay what. haha. Berbakti pada org tua katanyaa.

3. Cari sponsor.

This one to anyone lah yang agak-agak nak sambung belajar overseas . Mana tau kot-kot ada rezeki. tahun depan jugak korang fly. And kalau sesiapa yang nak study dalam negara pun boleh je cari biasiswa. Especially MARA. grab your chances eyh.



Sum up of all things i have said above. All you need to gain for the moment is EXPERIENCE . ngeh.

__________________________________________

cuti mid-sem tinggal seminggu.
ha
ha
entah bila agaknya nak update lagi.
nanti ada masa iolls blogwalk .

p/s: musim banjir ni, jaga keselamatan ye semua. Doakan semuanya selamat untuk mangsa banjir .

3 comments:

  1. tulah,rasa baru je semalam habis spm,hehe. rindunya...sekarng ni pun nak masuk sem 2 dah

    ReplyDelete
  2. Haziqah ingat lupa dah belog nye :P Take care too~!

    ReplyDelete
  3. Hi hazy. Lama tak nampak byg di blog habah

    ReplyDelete

hello.