17 May 2014

What do you think about wearing glasses ?

Asalamualaikum Warahmatullah,

Hi people !
What do you guys think about glasses/ spectacles / cermin mata (spesis sama)?

A : aku teringin sangat nak pakai cermin mata. Nampak stylo gila kot !

B : Aku menyampah dengan cermin mata ! Nampak buruk bila aku pakai .


and SAY WHAT ???

Aku tergolong dalam spesis orang B . I do wear glasses and it totally sucks. Kenapa? Sebab aku rasa huduh kemain bila pakai spec ni. Especially bila kau nak pakai shawl ~~~ somehow muka kau nampak macam kotak? hahaha.

and that's not the only reason. 

I used to play basketball. and I used to put off my glasses jauh-jauh sebab bila kau bersukan, berpeluh , etc. cermin mata kau kekadang akan keluar wap. then kau nak kena lap bagai ~~ Tak masuk lagi kalau bola tu kena muka kau then glasses kau patah .


Oh jap. Orang yang bercermin mata ni ada jenis yang tak gheti nak jaga. macam adik-adik aku. dalam setahun, ada lah tiga biji cermin mata dorang patahkan ~.~''
i wonder if they ate those glasses.




Masalah orang rabun macam aku pulak , I can't live without glasses . 

Sebab?

I really can't study without my glasses. mana kau nak nampak whiteboard ke apa kat kelas semua. tercongok je aku bila tak pakai spec. end up tidur je dalam kelas. 


Nak dijadikan cerita, aku selalu kena cop 'sombong' kat sekolah sebab aku tak balas senyuman orang.
 SAY WHAT? to be honest, kalau terserempak aku kat mana-mana ceruk, and aku tak pakai glasses. tak payahlah susah-susah nak senyum kat aku sebab aku 90% takkan nampak senyuman korang.

But yeah, sometimes ada orang nampak handsome, cantik, smart gilos kalau pakai glasses .
contoh?

daniel henney 


bi rain

lee dong wook. haaa. back off, ni boipreng aku



See?

Betul kan? haha.




So here, aku nak nasihatkan korang semua to take care of your eyes. dah rabun nanti susah . macam aku. haha

Jangan suka-suka je beli glasses yang murah kat mana-mana sebab cermin dia akan buat mata korang jadi rosak .

Tapi agak-agak teringin sangat nak pakai glasses, pakai jenis yang takde cermin. pakai bingkai dia je. sebab dulu aku pernah nampak orang pakai camtu.

muehehe






p/s : this post credited to yieyieyie. mohon jangan bangga nama kau ada kat blog aku. haha

19 comments:

  1. hahahahahahaha... kita sama dong hazy.. benci kena pakai spect. kang tak pakai, memang langgar semua bnda alah. hehe. tengok orang lain pakai. elokk je. pi tang muka kita,, xselesa n nmpak huduh

    ReplyDelete
  2. know what? hari tu buat med check up untuk uitmm . mata kiri kite rosak. rghhhh tknk pakai spec!!

    ReplyDelete
  3. Akak suka bila tak payah pakai spectacles. Tapi, suka sangat tengok orang yang nampak cantik/handsome kalau pakai spectacles macam Daniel Henney tu :D

    ReplyDelete
  4. Aku suka tengok orang pakai spec haha sometimes macam nampak cute kalau muka orang tu macam Felixia Yeap lah hahaha :D

    ReplyDelete
  5. sama laaaa. rabun dah teruk tapi tak nak pakai spek. time belajar nak tak nak kena pakai. tapi bile keluar rumah tak pakai, buat-buat nampak je padahal blurr~

    ReplyDelete
  6. guess what? ee dah mula kena buat spec since banyak sangat habis masa depan laptop so i thought i ve to wear a spec. but for sure just utk study je lah. bcs tk suka feel like has some thg block my view hahaha.

    ReplyDelete
  7. lee dong wook boy preenn teman :)

    ReplyDelete
  8. lee dong wook milik I hokeh. haha..
    cik hazy ditag utk liebster award. :)
    http://nad2nadzirah.blogspot.com/2014/05/liebster-award-3-and-4.html

    ReplyDelete
  9. I don't like wearing glasses too but I have to. Sedih. :(

    ReplyDelete
  10. bg zati.. org yg pakai spec ni orgnya cerdik.. hensem & lawa. serius!!

    done klik whisper.. tq hazy

    ReplyDelete
  11. hehe . akak yaya one of spectacless girl :D jgn laaa xsukaa akak taw . ahaha .akak pakai shawl pn akak pakai spec sb akak rasa sesuai dgn muka akak . n masa nak pilih jenis spec . pilih spec yg sesuai dipakai wktu kita pakai tudung :D akak xmint pakai contact lens . akak prefer pakai spec . sb contact lens xsihat utk mata :) kawan2 akak ckp bila akak pakai spec nmpk matured , bila bkak spec akak mcm budak2 . hahaha

    ReplyDelete
  12. Macam tu sekali impact cermin mata eh? Aku pun rabun juga tapi taknak pakai cermin mata.. haha sebabnya aku yakin dengan kemampuan mata sendiri! (Walhal dalam kelas kena duduk paling depan sebab tak nampak haha)

    ReplyDelete
  13. truly... sy seorang yg rabun.. tapi sy tak suka pakai spect.. serius.. pada sy pakai spect hilangkan rasa confident dalam diri sy.. :(

    ReplyDelete
  14. tak suka pakai spec jugak sebab nanti tudung jadi pelik. hahaha nanti nak buat laser mata -.- adik kita pun tak reti jaga spec

    ReplyDelete
  15. ehhh lee dong wook is mine :P bhahahahaha. sekarang ni pun kite pakai crmin mata. and you know what? mmng hodoh lah cause kite kan pakai tudong so erhhhhhh ~

    ReplyDelete
  16. anis nie rabun tp malas nak pkai spek n buat spek.. xselesa..huhu

    ReplyDelete
  17. hahahaha kita pki spek tp malangnyer selalu lupe letak mane,, so kadang pki kadang tak,, kalo dh mata tahap sampai laki sendiri pun dah tak nampak.. mmg mengagau la cari spek balik hahah

    ReplyDelete
  18. saya pun rabunnn.. tapi taknak pakai cermin mata gak sebab nampak pelikkk hahahaha tudung kotak. ya, betul, macam kotak. -__________- untung ahh tetap cantek tetap engsem kalau pakai cermin mata. huhu -__-

    ReplyDelete

hello.