15 May 2014

Tutorial : Status twitter (tweet) dalam entry

Asalamualaikum warahmatullah,




nampak tak tweet kat atas ni?

macam mana korang nak buat? meh aku tunjukkan. Senang je sebenarnya.

sila rujuk gambar XD

1. Log into your twitter account .


2. Pergi pada tweet yang nak dimasukkan dalam entry. tekan More



3. Tekan Embed Tweet.


4. Kemudian copy ayat yang telah di highlight ,



5. Paste ayat tersebut di entry anda. pastikan paste di ruangan HTML .




6.  save .



Selamat mencuba !

14 comments:

  1. lorh..nini x de twitter,hehe..singgah pagi :D

    ReplyDelete
  2. ni untuk entry je kan? btw nice tutorial^^

    ReplyDelete
  3. waaa. manyak syiok ni. boleh try ^^

    ReplyDelete
  4. takda twitter pulakkk. emm emm =3

    ReplyDelete
  5. Cantik header ^-^ Btw, nice tutorial (:

    ReplyDelete
  6. haha..ecah baca cam best je ley buat macam ni. tpi.sedeh -.- da twitter

    ReplyDelete
  7. Wahhh, menarik juga, baru tahu ada fungsi macam ni twitter ni hehe

    ReplyDelete
  8. Suka function ni tapi tak suka guna sangat sebab twitter private.

    ReplyDelete
  9. baru tw ne... heheee... thanks :)

    ReplyDelete
  10. nice tuto hazy. haha btw nina tkde twitter

    ReplyDelete
  11. Dulu sebelum aku discover benda ni aku printscreen je hahaha

    ReplyDelete
  12. dulu pernah buat gini, tpi dh buang pastu. sbb twitter ada masalah :p

    ReplyDelete
  13. hee takde twitter. tapi bayang macam kene printscreen jee. haha. so, nice sharing hazy :D

    ReplyDelete

hello.